2015-12-04

Eksun Gıda Tarım San ve Tic. A.Ş. ve AK GIDA San. ve Tic. A.Ş. Fabrikaslarına Teknik Gezi

03 Aralık 2015 tarihinde, Bölümümüz 4. Sınıf öğrencilerinin aldığı Tahıl İşleme Teknolojisi dersi kapsamında, sektörlerinde ülkemizin önde gelen kuruluşlarından olan Eksun Gıda Tarım San ve Tic. A.Ş. Muratlı Fabrikasına ve AK GIDA San. ve Tic. A.Ş.’nin  Lüleburgaz’daki fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir. 45 öğrencimize bölümümüz öğretim elemanlarından Araş. Gör. Dr.  Kadir Gürbüz Güner ve Araş. Gör. Göksel Tırpancı Sivri eşlik etmiştir. Eksun Fabrikasında öğrencilerimizi Üretim Müdürü Ali İlker İnan ve AR-GE Müdürü Ertunç Yazıcı karşılamıştır. Öğrencilerimize buğdaydan un elde edilmesine kadar geçen süreçte kullanılan üretim teknolojileri ve kullanılan alet ekipmanlar hakkında bilgi vermiştir, aynı zamanda fabrikanın laboratuvar bölümünde unda kalite kriterlerini belirlemede kullanılan analiz yöntemleri hakkında ayrıntılı olarak bilgi verilmiş, bu konularda öğrencilerimizin  soruları yanıtlanmıştır. Eksun Fabrika gezimizin ardından öğrencilerimize oğle yemeği ikram edilmiştir. Daha sonra Lüleburgaz Ak Gıda Fabrikası'na gidilmiştir. Ak Gıda Fabrikas'ında İnsan Kaynakları ve İdari İşler Sorumlusu Emrah Demirezen öğrencilerimizi karşılamış ve Kalite Güvence Mühendisi Diğdem Altun öğrencilerimize üretilen ürünler, kullanılan üretim  teknolojileri ve kullanılan alet ekipmanlar hakkında sunum yaparak bilgi vermiştir. Eksun Gıda Tarım San ve Tic. A.Ş. ve AK GIDA San. ve Tic. A.'ye misafirperverliklerinden dolayı  teşekkür ederiz.