Gıda Mühendisliği
2014-11-12

20. Gıda Gecesi



Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Gıda Gecesi“  sinin bu yıl 20.’si 11 Kasım 2014 tarihinde büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir.  20.Gıda Gecesi; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Şefik Kurultay, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın  Prof. Dr. Mehmet Demirci,  Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Demirci açılış konuşmasında, her yıl bölüm hocalarımızla öğrencilerimizi buluşturan bu güzel organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, geleneksel bu gecenin 20.si olmasından gurur duyduğunu ifade etmiştir. Öğrencilerimize bu birlik ve beraberliği tüm eğitim hayatları boyunca sevgi ve saygı çerçevesinde devam ettirmeleri temennisinde bulunmuştur. Birçok bölüm arasında bu özelliğiyle örnek gösterilen bölümümüzde kazandıkları bu kültürü okul sonrası yaşamlarında da benimsemelerini tavsiye etmiştir. Meslek hayatında 45 yılı geride bıraktığını ifade eden Sayın Prof. Dr. Mehmet Demirci konuşmasında, öğrencilerimize daima azimli ve çalışkan olmaları gerektiği tavsiyelerinde bulunmuştur. Öğrencilerimize değerli hocalarımızı daima örnek almaları gerektiğini, ileride tüm öğrencilerimizi iyi yerlerde görmeyi ümit ettiğini belirtmişlerdir.

 Ardından kürsüye gelerek sözü devralan Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Şefik Kurultay, gıda mühendisliği bölümünün özel bir bölüm olduğunu vurgulamıştır.  En samimi, en candan ve en güzel dostlukların üniversite yıllarında kurulduğunu söyleyen Rektör Yardımcımız, öğrencilerimize bu güzel  yılların değerini bilmeleriyle ilgili tavsiyelerde bulunmuştur. Öğrencilerimize hem öğrencilik hayatlarında hem de öğrencilik sonrasında başarılar dilemişlerdir.

 Ardından “Gıda Gecesi” organizasyonunu gerçekleştiren 3.sınıf öğrencilerimizin bölümümüze yeni başlayan arkadaşları için hazırladığı üniversitemizi ve bölümümüzü anlatan kısa bir tanıtım filmi izlenmiştir.                           

Sonrasında ise Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Şefik Kurultay, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci tarafından Gıda Gecesi için özel olarak hazırlanan pasta kesilmiştir. Gecenin anısına 3.sınıf öğrencileri danışmanı Araş.Gör. Demet Apaydın tarafından Rektör Yardımcımıza ve Bölüm Başkanımıza çiçekleri takdim edilmiştir. 3.sınıf öğrencileri de organizasyondaki katkılarından dolayı danışman hocaları Araş. Gör. Demet Apaydın'a çiçeğini takdim etmişlerdir.

Ve daha sonra 3. sınıf öğrencilerinin geceye renk katmak amacıyla hazırladıkları sürpriz eğlence programına geçilmiştir. İİlknur Türkmen Balcı kendi yazdığı şiirini okumuştur. Ardından Diren Arjen Tekin birkaç şarkı söylemiştir.  Son olarak yine3.sınıf öğrencilerinden Melodi Yılmaz ve Şükran Salman Zeybek Gösterisi ile geceyi renklendirmişlerdir.

“20.Gıda Gecesi”ne ev sahipliği yapan Bahçe Restorant canlı müzik eşliğinde öğrencilere eğlenceli ve unutulmaz  bir gece yaşatmıştır.

Bu güzel geceye katıldıkları için  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şefik Kurultay’a, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci’ye, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, elemanları ve öğrencilerine teşekkür ederiz.