Gıda Mühendisliği
2015-11-18

21. Gıda Gecesi



Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Gıda Gecesi“  sinin bu yıl 21.’si 17 Kasım 2015 tarihinde büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir.  21.Gıda Gecesi; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Şefik Kurultay, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın  Prof. Dr. Mehmet Demirci,  Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Demirci açılış konuşmasında, her yıl bölüm hocalarımızla öğrencilerimizi buluşturan bu güzel organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, geleneksel bu gecenin 21.si olmasından gurur duyduğunu ifade etmiştir. Bu yılın sonunda akademik hizmet süresini tamamlayacağını vurgulayan değerli hocamız sayın Prof.Dr. Mehmet Demirci, gıda mühendisliği öğrencilerimizle hocalarımızı buluşturan bu geleneksel gecenin sonraki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulunmuştur. Öğrencilerimize birlik ve beraberliği tüm eğitim hayatları boyunca sevgi ve saygı çerçevesinde devam ettirmelerini tavsiye etmiştir. Meslek hayatında 46 yılı geride bıraktığını ifade eden Sayın Prof. Dr. Mehmet Demirci konuşmasında, öğrencilerimize daima azimli ve çalışkan olmaları gerektiği tavsiyelerinde bulunmuştur. Öğrencilerimize değerli hocalarımızı daima örnek almaları gerektiğini, bölümümüz hocalarının engin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalarını tavsiye ederek, gelecekte tüm öğrencilerimizi iyi yerlerde görmeyi arzuladığını belirtmiştir.

 Ardından kürsüye gelerek sözü devralan Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Şefik Kurultay, gıda mühendisliği bölümünün özel bir bölüm olduğunu vurgulamıştır.  En samimi, en candan ve en güzel dostlukların üniversite yıllarında kurulduğunu söyleyen Rektör Yardımcımız, öğrencilerimize bu güzel  yılların değerini bilmeleriyle ilgili tavsiyelerde bulunmuştur. Öğrencilerimize hem öğrencilik hayatlarında hem de öğrencilik sonrasında başarılar dilemişlerdir.

 Ardından “Gıda Gecesi” organizasyonunu gerçekleştiren 3.sınıf öğrencilerimizin bölümümüze yeni başlayan arkadaşları için hazırladığı üniversitemizi ve bölümümüzü anlatan kısa bir tanıtım filmi izlenmiştir.                           

Sonrasında ise Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Şefik Kurultay, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof.Dr. Mehmet Demirci tarafından Gıda Gecesi için özel olarak hazırlanan pasta kesilmiştir. Gecenin anısına 3.sınıf öğrencileri danışmanı Araş.Gör. Demet Apaydın tarafından Rektör Yardımcımıza ve Bölüm Başkanımıza çiçekleri takdim edilmiştir. 3. sınıf öğrencileri; saygı değer hocamız, Bölüm Başkanımız sayın  Prof.Dr.Mehmet Demirci'ye, kendilerine öğrettikleri için, emekleri ve desteklerinden dolayı sonsuz şükranlarını ve saygılarını sunmuşlardır.

3.sınıf öğrencileri de organizasyondaki katkılarından dolayı danışman hocaları Araş. Gör. Demet Apaydın'a çiçeğini takdim etmişlerdir.

Ve daha sonra 3. sınıf öğrencilerinin geceye renk katmak amacıyla hazırladıkları sürpriz eğlence programına geçilmiştir. Emre Büyükçalışkan kendi yazdığı şiirini okumuş ve daha sonra bağlama dinletisi sunmuştur. Ardından Elif Polatdemir ve arkadaşı Şerif Can İnançlı bağlama eşliğinde türkülerini seslendirmişlerdir.  Son olarak yine 3.sınıf öğrencilerinden Ali Kurt ve arkadaşı gitar eşliğinde şarkılarını seslendirerek geceyi renklendirmişlerdir.

“21.Gıda Gecesi”ne ev sahipliği yapan Bahçe Restoran canlı müzik eşliğinde öğrencilere eğlenceli ve unutulmaz  bir gece yaşatmıştır.

Bu güzel geceye katıldıkları için  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şefik Kurultay’a, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci’ye, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, elemanları ve öğrencilerine teşekkür ederiz.