Gıda Mühendisliği
2017-11-08

8 Kasım 2017 Mehmet Reis konferansı



Gıda Topluluğumuzun düzenlediği “Küresel İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarımın Stratejik Önemi” konulu konferans 8 Kasım 2017 günü gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, yerli üretimin öneminden, küresel iklim değişikliğinin nedenlerine ve bu değişikliğin yol açabileceği sonuçlara dikkat çekerek, sürdürülebilir tarımın öneminden bahsetti. Açılış konuşmalarını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci Reis Gıda’nın kurucusu ve sayısız sosyal sorumluluk projesi sahibi Mehmet Reis’e tebriklerini ve iyi dileklerini ilettikten sonra konferansa katılan ve bu etkinliği gerçekleştirmede emeği geçen tüm öğrencilere ve akademisyenlere teşekkür ettiler. Mehmet Reis, “Küresel iklim değişikliğini maalesef artık günümüzde yaşar hale geldik. Öyle ki bazı ürünlerin hasat dönemi bile değişmeye başladı. Eğer küresel iklim değişikliği ile mücadele edilmez ise yaşanılan kuraklık, sel ve donma gibi afetler daha sık yaşanarak sıradan bir hale gelecek. Bunun için yenilenebilir enerji kaynaklarına önem vererek enerji üretmeyi yaygınlaştırmamız gerekmektedir” dedi. Birleşmiş milletler verilere dikkat çeken Reis, “ şu an dünyada 815 milyon kişi açlık çekiyor, 2015 yılından bu yana 15 bin çocuk önlenebilir hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmiş. Maalesef dünyanın dengesi bozulmuş durumda, dünyada ekilebilir arazilerin yüzde üçünü kaybetmişiz. Her ülke kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üretim yapmak zorundadır, ürün bolluğu ve ucuz ithalat dönemi sona eriyor” dedi. Ayrıca Reis obezite ve israf konusuna değinerek öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin soruların yanıtlayan Mehmet Reis’e günün anısına, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci tarafından çiçek takdim edilmesi ile program son buldu. Etkinlik sonunda Sayın Reis tüm katılımcılarla toplu fotoğraf çekimine katıldı. Sayın Mehmet Reis’e ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese biz de Gıda Mühendisliği Bölümü olarak teşekkürlerimizi sunarız.