Gıda Mühendisliği

AYCAN AYGÜN (2016-2017 GÜZ DÖNEMİ)

Merhaba! Erasmus Öğrenci Değişim Programımı 2016 – 2017 eğitim öğretim yılının güz döneminde İtalya’da Bari Aldo Moro Üniversitesinde tamamladım. Üniversite hayatımın en güzel deneyimiydi diyebilirim. Erasmus sınavına sadece kendimi denemek ve tecrübe kazanmak için katılmıştım. Sonuçlar açıklandıktan sonra ilk yurtdışı deneyimim olması ve üzerime aldığım o büyük sorumluluklar nedeniyle endişelerimin katlanmasına rağmen kendime güvenim ve inancım arttı. Ayrıca erasmus programına katılan arkadaşlarımdan edindiğim bilgiler beni rahatlattı ve benimle aynı üniversiteye gidecek olan arkadaşım ile iletişime geçtim. Gerekli işlemler yönünden sancılı dönemler yaşadığımız zamanlar olmasına rağmen her şeyin üstesinden gelmek çok müthiş bir duyguydu. Gideceğim tarihinde belli olması içimde heyecan ile oluşan garip duygular oluşturmuştu. Gittiğim ilk gün korkum kaybolmaya başlamış ve heyecan duygusu ağır basmıştı. Üniversite kayıt işlemlerini ve ev bulma konusunu arkadaşlarımız sayesinde ikinci günümüzde halletmiştik. Eğitim İtalyanca verildiği için hocaların verdiği İngilizce materyaller sayesinde akademik anlamda da dilimin geliştiğini söyleyebilirim. Bu program sayesinde dilimi geliştirmemin yanında farklı ülkelerden arkadaşlar ile tanışıp, farklı ülkeleri ziyaret ederek yeni kültürler ve deneyimler kazandım. Diğer ülkelerden gelen arkadaşlarımızla paylaştığımız kültürel faaliyetlerimiz bana unutulmayacak güzel anlar yaşattı. Erasmusta edinilen dostlukların ve arkadaşlıkların unutulmayacağı gerçeğini yaşadım. Zaman zaman Türkiye’ye dönme duygusu yaşasam da hiç bitmesini istemediğim bir deneyimdi. Kısa süreli olmasına rağmen farklı bir ülkede eğitim görmek, arkadaşlıklar edinmek paha biçilemezdi. Başvuru yaptığımda bu kadar güzel maceralar yaşayabileceğim aklımın ucundan bile geçmiyordu.

Erasmus benim için özgüven aşılayan, gelişim fırsatları sunan, kendi ülkemi ve kültürümü tanıttığım ve neler yapabileceğimi gördüğüm eşsiz bir deneyimdi. Herkesin bu programa katılıp benim gibi çok güzel zaman geçirmesini dilerim.

 

Ela Yayla (2013)

Yunanistan'da ki Erasmus Öğrenci Değişim Programı Deneyimim;
Üniversite eğitimimin son senesinde,  Erasmus öğrencisi olarak Atina Ziraat Üniversitesi'ndeydim ve aynı zamanda Yunanca öğrenmek için EILC dersleri aldım.
Öncelikle söylemeliyim ki Atina'da geçirdiğim son 7-8 ay hayatımdaki en iyi zamanlardı. Çok eğlenceli ve bizimkine çok yakın bir kültürü tanımak, farklı ülkelerden benimle aynı deneyimi paylaşan öğrencilerle tanışmak ve diğer Avrupa ülkeleri'ni ziyaret edrek kendimi geliştirmek  Erasmus programının bana sağladığı büyük fırsatlardan sadece birkaçıydı. 
Umarım bu programa katılan herkes benim kadar eğlenceli ve faydalı deniyimler kazanır.
 

Sümeyra Duyar (2012)

Erasmus programını Yunanistan da yaptım. İngilizce mi geliştirme, farklı kültürler tanıma ve farklı kültürlerden bir çok arkadaş edinme fırsatını tanıdı. Eğitimim ve sosyal  hayatım için müthiş bir deneyim  tattım. Mükemmel geçen bir erasmus dönemimden sonra  rahatlıkla, herkesin yapması  gereken eğitim programı olduğunu söyleyebilirim

Onur Demirel (2012)

Erasmus programına Polonyanın Bydgoszcz şehrinde katıldım. Harika bir deneyimdi. Avrupa'nın bir çok yerini gezerek, bir sürü yeni arkdaş edindim, herkesin bu mükemmel deneyimi yaşamasını tavsiye ederim…

 

 

Furkan Turan (2008)

 

2008 - 2009 güz döneminde Erasmus öğrenci değişim programı sayesinde Almanya'nın Bonn Üniversitesinde  eğitim aldım. Bu sayede bir çok kültürden insanlar ile tanışma, farklı ülkeleri ziyaret etme ve kendime artı bir donanım sağlama fırsatım oldu. Benzersiz bir deneyim olup, bir insanın kendisine hayatı boyunca verebileceği en güzel hediyelerden biri olarak Erasmus programına katılmanızı öneririm.