Gıda Mühendisliği
2014-04-21

Mehmet Yaşin ile Söyleşi



Gıda Topluluğu tarafından, 21 Nisan 2014 Pazartesi günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda Lezzet Durakları sunucusu Mehmet Yaşin’in katılımıyla söyleşi düzenlenmiştir. Mehmet Yaşin ile yapılan söyleşi; Rektör Yardımıcısı Prof.Dr. M.İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taşan, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Söyleşi Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Demirci'nin açılış  konuşmasıyla başlamıştır. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Demirci konuşmasında, Sayın Mehmet Yaşin'e kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu dile getirirken bölümümüz tarafından düzenlediğimiz Geleneksel Gıdalar Kongreleri'nden bahsetmiştir.

Ardından konuşmasını yapmak üzere Mehmet Yaşin sahneye davet edilmiştir. Mehmet Yaşin konuşmasında  eğitim hayatından, kariyerinden ve Lezzet Durakları programına nasıl başladığından bahsetmiştir. Konuşmasının ardından Sayın Yaşin, öğrencilerimizin çok sayıda sorusunu da samimi bir şekilde yanıtlamıştır.

Söyleşinin sonunda ise Rektör Yardımıcısı Prof.Dr. İhsan Soysal tarafından Mehmet Yaşin'e günün anısına teşekkür plaketi, Bölüm başkanımız Prof. Dr. Mehmet Demirci tarafından da 2. Geleneksel Gıdalar Sempozyum kitabı ve Prof. Dr. Mehmet Demirci hocamızın kendisine ait Beslenme kitabı takdim edilmiştir.