Gıda Mühendisliği
2019-06-12

2019 yılı İntörn Mühendislik Programımız Başarı ile Tamamlandı



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği olarak, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz İntörn Mühendislik Eğitimi Programını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.  

İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilerimizin İntörn Mühendislik Eğitimi sonuç raporu sunum etkinliği ve sertifika töreni 11 Haziran 2019 Salı günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Etkinliğe Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Murat Taşan, İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri ve İntörn Mühendislik Eğitim Programında yer alan öğrencilerimiz katıldılar.

İntörn Mühendislik Eğitimi sonuç raporu sunum etkinliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Mehmet Demirci açılış konuşmasında “ Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden ve uygulamalı eğitiminde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitimi Programının ikincisini, 31 Mayıs 2019 tarihi itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. 30 intörn mühendisi öğrencimiz ülkemiz gıda sektörünün önde gelen, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Aydın illerinde bulunan 23 kurumsal ulusal ve uluslararası firmada kesintisiz 16 hafta süren çok başarılı bir süreç geçirdiler. Öğrencilerimiz bu programda çok değerli beceriler, tecrübeler edindiler.” ifadelerini kullandılar.

Açılış konuşmasının ardından İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrenciler hazırladıkları sonuç raporları ile gıda firması bünyesinde gerçekleştirdikleri araştırma çalışmaları ve diğer faaliyetleri, aldıkları görevleri ve eğitimleri sundular. Sunumlar ardından gıda firmasının intörn mühendislik eğitimine ve intörn mühendis olarak da öğrencilerimizin gıda firmasına katkıları İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri tarafından ayrıntılı olarak da değerlendirildi.

İntörn Mühendislik Eğitim Programına katılan öğrencilerimiz, geçirmiş oldukları süreç ile ilgili deneyimlerini paylaşırken; İntörn Mühendislik sürecinin kendilerine çok farklı bir bakış açısı getirdiğini, derslerde alınan bilginin de ötesinde gıda mühendisliği vizyonunun ne demek olduğunu, ne gibi sorumlulukları olduğunu kavradıklarını ve iş hayatı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduklarını dile getirdiler.

İntörn Mühendislik süreci geçiren 30 öğrencimizden 7 tanesi çalışmış oldukları işletmelerde sözleşme imzalayarak mezuniyetleri ile birlikte mevcut bulundukları intörn mühendis pozisyonlarında daimi gıda mühendisi olarak işe başlama hakkına sahip olmuşlardır. Bunun yanında 3 öğrencimiz firmaları tarafından iş teklifi almış olup değerlendirme aşamasında bulunmaktadır. Aynı zamanda sözleşme imzalamamış pek çok öğrenciye de firmada boşalan bir pozisyon olduğunda ilk onunla temasa geçileceği bilgisi verilmiştir.

Etkinliğin sonunda İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilere sertifikaları Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci ve İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri tarafından verildi.