Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
|
1. Sınıf
|
2017 - 2018 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ATİ101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
|
|
2 |
0 |
2 |
BYO001 |
Biyoloji
|
|
1 |
2 |
4 |
FZK105 |
Fizik I
|
|
3 |
0 |
5 |
SB 101 |
Gıda Mühendisliğine Giriş
|
|
2 |
0 |
5 |
KMY002 |
Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
MAT105 |
Matematik I
|
|
3 |
0 |
5 |
TDİ101 |
Türk Dili I
|
|
2 |
0 |
2 |
YDİ101 |
Yabancı Dil I (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
2 |
Toplam AKTS: |
30 |
2017 - 2018 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ATİ102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
|
|
2 |
0 |
2 |
EKO002 |
Ekonomi
|
|
2 |
0 |
4 |
FZK106 |
Fizik II
|
|
3 |
0 |
5 |
MAT106 |
Matematik II
|
|
3 |
0 |
5 |
TB 110 |
Organik Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 116 |
Temel Bilişim Teknolojileri
|
|
1 |
2 |
5 |
TDİ102 |
Türk Dili II
|
|
2 |
0 |
2 |
YDİ102 |
Yabancı Dil II (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
2 |
Toplam AKTS: |
30 |
2017 - 2018 Yaz
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
FZK105 |
Fizik I
|
|
3 |
0 |
5 |
FZK106 |
Fizik II
|
|
3 |
0 |
5 |
Toplam AKTS: |
10 |
2. Sınıf
|
2017 - 2018 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
MB 201 |
Akışkanlar Mekaniği
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 203 |
Analitik Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 207 |
Diferansiyel Eşitlikler
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 213 |
Gıda Kimyası I
|
|
2 |
2 |
5 |
İSGL101 |
İş Sağlığı ve Güvenliği I
|
|
2 |
0 |
2 |
LMİ103 |
Mesleki İngilizce I
|
|
2 |
0 |
2 |
TB 205 |
Moleküler Biyoloji Genetik
|
|
2 |
0 |
4 |
MB 203 |
Termodinamik
|
|
3 |
0 |
4 |
Toplam AKTS: |
30 |
2017 - 2018 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 218 |
Genel Mikrobiyoloji
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 220 |
Gıda Biyokimyası
|
|
3 |
0 |
3 |
GM 202 |
Gıda Kimyası II
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 222 |
Isı ve Kütle Aktarımı
|
|
2 |
0 |
2 |
SB 202 |
İşletme
|
|
2 |
0 |
3 |
İSGL102 |
İş Sağlığı ve Güvenliği II
|
|
2 |
0 |
2 |
GM 224 |
Kütle ve Enerji Denkliği
|
|
2 |
0 |
2 |
LMİ108 |
Mesleki İngilizce II
|
|
2 |
0 |
2 |
TB 202 |
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
|
|
1 |
2 |
4 |
MB 204 |
Teknik Çizim
|
|
1 |
2 |
4 |
Toplam AKTS: |
30 |
2017 - 2018 Yaz
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
TB 207 |
Diferansiyel Eşitlikler
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 207 |
Diferansiyel Eşitlikler
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 202 |
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
|
|
1 |
2 |
4 |
Toplam AKTS: |
12 |
3. Sınıf
|
2017 - 2018 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 309 |
Enstrümental Analizler
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 315 |
Gıda Güvenliği
|
|
3 |
0 |
4 |
GM 311 |
Gıda Katkı Maddeleri
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 303 |
Gıda Mikrobiyolojisi I
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 317 |
Tasarım
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 319 |
Temel İşlemler I
|
|
3 |
0 |
4 |
Seçmeli |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)() |
3 |
GM 411 |
Enzim Bilimi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 320 |
Fizikokimya
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 438 |
Fonksiyonel Gıdalar
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 316 |
Gıda Toksikolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
GMB 301 |
Malzeme Bilgisi
|
|
2 |
0 |
3 |
STB302 |
Reaksiyon Kinetiği
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 410 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
Genel Seçmeli |
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 3 AKTS Alabilir |
3 |
STAB305 |
Alternatif Yem Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
ZOS116 |
At Yetiştirme(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBB308 |
Bağcılık ve Çevre İlişkileri(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STO 135 |
Bahçe Bitkilerinin Gübrelenmesi(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) |
 |
2 |
2 |
5 |
SBB304 |
Bahçe Bitkileri Organik Tarım(Bahçe Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
4 |
SBB317 |
Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB314 |
Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK310 |
Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB324 |
Bitkilerde Stres Fizyolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK311 |
Bitkisel Kökenli İnsektisitler(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB313 |
Bitkisel Ürün Kalitesi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB303 |
Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB322 |
Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB309 |
Biyoyakıtlar ve Enerji Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB315 |
Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB319 |
Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB321 |
Çayır Mera veYem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB304 |
Ekim Nöbeti Sistemleri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB310 |
Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
ZOS124 |
Et Sığırcılığına Giriş(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
STAB325 |
Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
ZOS138 |
Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS130 |
Hayvan Davranışları ve Refahı(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS132 |
Hayvan Ekolojisi(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBK 315 |
Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 327 |
Kırsal Kalkınma (Tarım Ekonomisi) |
 |
3 |
0 |
4 |
STAB312 |
Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB306 |
Mesleki İngilizce(Bahçe Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
2 |
ZOS111 |
Organik Hayvansal Üretim(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
STAB401 |
Organik Tarım(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
4 |
SBB301 |
Sebze Bahçesi Kurma Teknikleri(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 335 |
Seracılık Projelerinin Hazırlanması(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
2 |
4 |
SBB305 |
Seracılıkta Yeni Gelişmeler(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB320 |
Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STE 333 |
Sosyal Girişimcilik(Tarım Ekonomisi) |
 |
3 |
0 |
4 |
STAB318 |
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STO147 |
Toprak Düzenleyicileri(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) |
 |
2 |
2 |
5 |
SBB302 |
Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB316 |
Transgenik Bitkiler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STE 331 |
Uluslararası Tarım Politikası(Tarım Ekonomisi) |
 |
3 |
0 |
4 |
STO145 |
Uzaktan Algılama ile Arazi Değerlendirme(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) |
 |
2 |
2 |
5 |
SBB309 |
Üzüm Çeşitleri(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
SBB310 |
Üzüm Kalite Kriterleri(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
SBK 327 |
Üzümsü Meyve ve Bağ Hastalıkları(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB307 |
Yağlı Tohumların Depolanması, Standardizasyonu ve Teknolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB302 |
Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB301 |
Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
30 |
2017 - 2018 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 431 |
Beslenme İlkeleri
|
|
3 |
0 |
3 |
GM 304 |
Gıda Mikrobiyolojisi II
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 432 |
Proses Kontrol
|
|
2 |
0 |
3 |
STJ601 |
Staj
|
|
0 |
0 |
2 |
GM 433 |
Süt Fizikokimyası
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 302 |
Temel İşlemler II
|
|
3 |
0 |
4 |
Seçmeli |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ() |
3 |
GM 320 |
Fizikokimya
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 308 |
Gıda Biyoteknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
GRŞ007 |
Girişimcilik
|
|
2 |
0 |
3 |
GMB 301 |
Malzeme Bilgisi
|
|
2 |
0 |
3 |
MZK001 |
Müzik Kültürü
|
|
2 |
0 |
3 |
STB302 |
Reaksiyon Kinetiği
|
|
2 |
0 |
3 |
SGM315 |
Soğuk Tekniği
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 318 |
Sosyoloji
|
|
2 |
0 |
3 |
Genel Seçmeli |
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 6 AKTS Alabilir |
6 |
STAB305 |
Alternatif Yem Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB317 |
Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 323 |
Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
2 |
4 |
STO 122 |
Bitki Analiz Yöntemleri(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) |
 |
2 |
2 |
5 |
STAB314 |
Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK310 |
Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB324 |
Bitkilerde Stres Fizyolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK311 |
Bitkisel Kökenli İnsektisitler(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB303 |
Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK 317 |
Bitki Virus ve Viroid Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB322 |
Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB309 |
Biyoyakıtlar ve Enerji Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB315 |
Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB319 |
Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB321 |
Çayır Mera veYem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB304 |
Ekim Nöbeti Sistemleri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB310 |
Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB325 |
Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK 315 |
Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB312 |
Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB401 |
Organik Tarım(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
4 |
SBK107 |
Örtüaltı Sebzeciliğinde Görülen Fungal Hastalıklar(Bitki Koruma) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB320 |
Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB314 |
Süs Bitkileri Yetiştiriciliği(Bahçe Bitkileri) |
 |
1 |
2 |
3 |
STO136 |
Tarla Bitkilerinin Gübrelenmesi(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) |
 |
2 |
2 |
5 |
STAB318 |
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB302 |
Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 307 |
Üretici Örgütleri(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK 329 |
Yağ Bitkileri Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri (Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB307 |
Yağlı Tohumların Depolanması, Standardizasyonu ve Teknolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB302 |
Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB301 |
Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
30 |
4. Sınıf
|
2017 - 2018 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 451 |
Bitkisel Yağ Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 445 |
ET ve Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 447 |
Fermantasyon Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 441 |
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 453 |
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 434 |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 442 |
Tahıl İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
4 |
Toplam AKTS: |
30 |
2017 - 2018 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 406 |
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 440 |
Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 412 |
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II
|
|
2 |
2 |
5 |
GMİ500 |
İntörn Mühendislik Eğitimi
|
|
0 |
0 |
30 |
Seçmeli |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() |
33 |
GM 438 |
Fonksiyonel Gıdalar
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 413 |
Geleneksel Gıdalar
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 439 |
Gıda Ambalajlama
|
|
2 |
0 |
3 |
GRŞ007 |
Girişimcilik
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 436 |
Hazır Yemek Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
SBM450 |
İngilizce Konuşma Becerileri II
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 403 |
İş Hukuku
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 437 |
Meyve Suyu Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
MZK001 |
Müzik Kültürü
|
|
2 |
0 |
3 |
SGM315 |
Soğuk Tekniği
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 318 |
Sosyoloji
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 410 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
TE424 |
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
75 |