Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu

1. Sınıf

2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYLB121 Biyoloji 2 0 4
FZK113 Fizik I 2 2 5
ZGM101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
KMY002 Kimya 2 2 5
MAT125 Matematik I 3 2 6
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
ZTB104 Ekonomi 2 0 2
ZTB118 Enformatik ve Bilgisayar Programlama 2 2 5
FZK114 Fizik II 2 2 5
MAT126 Matematik II 3 2 6
ZTB124 Mesleki Etik 1 0 1
ZTB114 Organik Kimya 2 2 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
2. Sınıf

2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTM221 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
ZTB211 Analitik Kimya 2 2 4
ZTB213 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 3
ZGM205 Gıda Kimyası I 2 2 4
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
ZTM207 Kütle ve Enerji Denkliği 2 0 4
LMİ103 Mesleki İngilizce I 2 0 2
ZTB223 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 3
ZTM203 Termodinamik 3 0 4
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTB210 Bilgisayar Destekli Teknik Çizim 1 2 4
ZTB222 Genel Mikrobiyoloji 2 2 4
ZGM212 Gıda Biyokimyası 3 0 3
ZGM214 Gıda Kimyası II 2 2 4
ZGM216 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 4
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
LMİ108 Mesleki İngilizce II 2 0 2
ZTB202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
ZTM206 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
Toplam AKTS: 30
3. Sınıf

2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM313 Beslenme İlkeleri 3 0 3
ZGM301 Enstrümental Analizler 2 2 3
ZGM303 Gıda Güvenliği 3 0 3
ZGM305 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
ZGM309 Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol 2 0 3
ZGM307 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 4
ZGM311 Temel İşlemler I 2 2 4
ZTE407 Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği 2 1 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)() 3
ZSGM 501 Enzim Bilimi 2 0 3
ZSGM 502 Fizikokimya 2 0 3
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
ZSGM 515 Peynir Teknolojisi 2 0 3
ZSGM 510 Süt Fizikokimyası 2 0 3
ZSGM 514 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM302 Gıda Ambalajlama 2 0 3
ZGM310 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 4
ZGM304 Gıda İşletmelerinde Tesis ve Organizasyon 2 0 3
ZGM308 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 4
ZGM314 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
ZGM306 Proses Kontrol 2 0 3
Staj01 Staj 0 2 5
ZGM312 Temel İşlemler II 2 2 4
Seçmeli YENİ-3.Sınıf -BAHAR DÖNEMİ() 3
ZSGM 510 Süt Fizikokimyası 2 0 3
Toplam AKTS: 33
4. Sınıf

2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM405 Bitirme Tezi-I 0 2 2
ZGM401 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 4
ZGM403 Et ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
ZGM413 Fermantasyon Teknolojisi 2 0 4
ZGM411 Gıda Mühendisliğinde Tasarım 2 2 5
ZGM407 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
ZGM409 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 4
Toplam AKTS: 27

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM406 Bitirme Tezi-II 0 2 2
ZGM404 Gıda Mühendisliğinde Güncel Yaklaşımlar 2 0 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() 24
ZSGM 511 Duyusal Analiz Teknikleri 2 0 3
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
ZSGM 505 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
ZGM408 İşletmede Mesleki Eğitim 5 0 24
ZSGM 507 Özel ve Geleneksel Gıdalar 2 0 3
ZSGM 515 Peynir Teknolojisi 2 0 3
ZSGM 508 Soğuk Tekniği 2 0 3
ZSGM 509 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
ZSGM 514 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
ZSGM 503 Toplu Beslenme Sistemleri 2 0 3
Seçmeli 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ-ÜNİVERSİTE SEÇMELİ () 3
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
Toplam AKTS: 33