Gıda Mühendisliği
2020-02-10

İntörn Mühendislik Eğitim Programı 3. kez başlatıldı.



 

   Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak uygulamalı eğitimde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitim Programı Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümümüz tarafından 3. kez 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde başlatıldı.

   İntörn mühendislik programı, Gıda Mühendisliği Bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır.

    İntörn Mühendislik Eğitim Programı kapsamında ülkemiz gıda sektörünün önde gelen  Tekirdağ ve  İstanbul'da  bulunan 19 ulusal ve uluslararası gıda firması ile anlaşma sağlanarak protokoller imzalanmış olup 30 Gıda Mühendisi adayımız program çerçevesinde eğitimlerine başlamışlardır.

  Gıda Sektörünün intörn mühendislik eğitim programına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Gıda sektöründeki firmalar intörn mühendislik eğitim programı sayesinde, gelecekte çalıştırmayı düşündüğü gıda mühendisi adaylarını izleme ve değerlendirme fırsatı bulacak böylece  ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabileceklerdir.