2017-12-15

Tekirdağ İli “Gıda Sektörü Üniversite Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi



Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında oluşturulan İl Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu tarafından alınan karar ile Tekirdağ İlinde bulunan Gıda Sektörü ile Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin katılımlarıyla “Gıda Sektörü Üniversite Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi.

Fakülte Kurulu Toplantı Salonunda 13 Aralık 2017 günü gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcisi Kamil YAMAN, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz ÖZER, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin SAYIN, Trakya Kalkınma Ajansı temsilcisi Melih ERGENE, Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ile çok sayıda Gıda Sektörü temsilcileri katıldılar.

Toplantıya Tekirdağ İli Gıda Sektöründen SS Trakya Yağlı Tohumlar Koop. Birliği (Trakya Birlik), Tekirdağ Un A.Ş., Coca-Cola İçecek A.Ş., Doluca Bağcılık A.ş., Özcanlar A.Ş., Sönmezler Kardeşler Et Ürünleri A.Ş., Ünal Peynircilik A.Ş., Seçkin Peynircilik A.Ş., Ülker CCC Gıda San. A.Ş., Unilever-Algida Dondurma Gıda A.Ş., Ronly Gıda A.Ş., Tezcanlar Süt A.Ş., Özdenler Un San., Yaman Peynircilik, Beşerler Tarım Ürünleri Şti., Eksun Gıda Tarım San. A.Ş., Kaanlar Gıda, Antalya Gıda San. A.Ş. Müdür, Ar-Ge Uzmanları ve temsilcileri katıldıları.

İl Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu tarafından yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgi aktarımının gerçekleştirildiği toplantıda Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin günümüze kadar tamamladıkları ve halen devam eden TÜBİTAK, TAGEM, NKÜBAP vb. projeleri hakkında bilgiler verildi.

Katılımcılar toplantının özlenen bir başlangıç olduğunu, üniversite, kamu ve özel sektörün mutlaka daha yoğun bir işbirliği halinde olmasını arzu ettiklerini, gıda sektörüne yönelik Ar-Ge niteliğindeki çalışmaların daha fazla gerçekleştirilmesi gerektiğini, uluslararası ve ulusal araştırma projesi desteklerinden Tekirdağ ili Gıda Sektörünün daha fazla yararlanabilmesi için önümüzdeki süreçlerde bilhassa tarıma dayalı hammaddeleri işleyen süt, et, tahıl ve yağ teknolojisi konularında çalışmaların ele alındığı periyodik toplantıların yapılmasını beyan ettiler