Gıda Mühendisliği
2021-05-11

Öğretim Üyesi Doç.Dr.İbrahim PALABIYIK''ın Yürütücüsü olduğu TÜBİTAK-1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamındaki Projesi Kabul Edildi



 

Yürütücülüğünü Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK ve araştırmacılıklarını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat KONAR ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Said TOKER’in yaptığı, Müşteri Kuruluş olarak ŞÖLEN GIDA A.Ş.’nin yer aldığı "MARSHMALLOW ÜRÜNLERİNDE POLİOL VE ÇÖZÜNÜR LİFLER KULLANIMI İLE MONO VE DİSAKKARİTLERİN İKAMESİ SONUCU DÜŞÜK KALORİLİ VE KETOJENİK ÜRÜN GELİŞTİRİLMESİadlı proje, TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.   

Proje sonucunda özellikle ABD’de yaygınlaşan ketojenik diyete uygun ihracat potansiyeli yüksek marshmallow grubu ürünlerin ŞÖLEN GIDA A.Ş. bünyesinde üretilmesi amaçlanmaktadır.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK' tebrik ediyor, başarılarının devamın diliyoruz.

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Bölümü