Gıda Mühendisliği
2019-12-04

Mezuniyet Sonrası Hayat Kariyer Günü Söyleşisi Gerçekleştirildi



 
4 Aralık 2019 Çarşamba günü, Gıda Topluluğu organizasyonu ile Zeelandia Gıda San. Ve Tic. A.Ş firmasından yönetici kademesinde, çok değerli bir ekibi ‘’Mezuniyetten Sonra Hayat’’ başlıklı Kariyer Günü programında okulumuzda ağırladık. Etkinlik kapsamında konuşmacı olarak söyleşimize katılan Harun Tuygan (Fabrika müdürü), Kaan Halil Güler (Satış Direktörü), Özgür Özdemir (Ar&Ge Müdürü) bizlere uzun yıllara dayanan mesleki deneyimlerinden oluşan harika bir sunum yaptılar. Konuşmacı olarak katılım sağlayan Zeelandia firması yöneticilerinin yanısıra yine aynı firmada Endüstriyel Pazarlar ve İhracat Satış Yönetmeni pozisyonunda çalışan Gıda mühendisleri Hatice Şengüldüren ve Nurcihan Aydın da bizleri yalnız bırakmadılar. Sık sık kahkahalarla bölünen söyleşi boyunca salonu tıklım tıklım dolduran katılımcılar hem mesleki vizyonları adına çok değerli bilgileri dinleme imkanı buldular hem de oldukça eğlendiler. Bölümümüz  duayen hocalarından Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin açılış konuşması ile başlayan söyleşimizde ilk olarak sözü  Bölümümüz 2000 yılı (vaktiyle Trakya Üniversitesi) mezunu olan Kaan Halil Güler aldı. Sayın Güler, zamanında bizler gibi aynı sıralardan geçerek bugünlere nasıl geldiğini anlatırken günün sonunda ne için çalıştığımızı unutmamız gerektiği konusunda da önemli nasihatlarda bulundu. Kaan Bey’in ardından sözü devralan İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 1997 Mezunu Harun Tuygan öğrencilerimize proses ve üretim süreçlerinin gelişimini ve olmazsa olmazlarından bahsetti. Verdiği bir takım teknik bilgilerin de ötesinde iş hayatında karşılaştığı başarılı kişilerde tespit ettiği ortak özelliklerin ne olduğunu da dinleyici koltuğunda bulunan aday meslektaşları ile paylaştı. Son olarak, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2008 Mezunu Özgür Özdemir bizlere hitap etti. Sayın Özdemir ilk işe girme macerasından başlayarak tüm kariyer basamaklarını tek tek geçip bugüne nasıl geldiğini bizlere anlattı. Yöneticisi olduğu ArGe birimi kapsamında neler yaptıklarını, lisans bitirme ödevi örneğinden yola çıkarak güzelce izah etmesinin ardından ArGe ve ÜrGe kavramları arasındaki farklardan söz ederek konuşmasını bitirdi. Soru-cevap kısmının ardından konuklara teşekkür belgeleri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ömer Öksüz tarafından takdim edildi. Zeelandia firmasının bizlere yaptığı jest söyleşimize katılmalarıyla bitmiyordu. Ürün Tanıtım Uzmanı Şef İdris Günday tarafından büyük bir maharet ile hazırlanmış olan çeşitli tatlılar söyleşinin ardından, fuaye alanında katılımcılara  sunuldu. Etkinliğin gerçekleşmesi için büyük katkıda bulunan başta  Gıda Topluluğuna ve görevli öğrencilere, etkinliğe dinleyici olarak katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm öğrencilere ve tabiki en önemlisi etkinliğimize katılan misafirlerimiz özelinde tüm Zeelandia Gıda San. Ve Tic. A.Ş. firmasına teşekkürlerimizi sunarız.