Yüksek Lisans Programı: (4 yarıyıl, 2 yıl+ yüksek lisans tezi): Öğrenciye yüksek lisans derecesi sağlar. Öğrenci 24 kredi saatlik dersleri, kredisiz 1 adet seminer sunar. Yüksek lisans tezini hazırlar ve jüri önünde savunur.
Doktora Programı: (8 yarıyıl, 4 yıl+ doktora tezi) Yüksek lisans derecesine sahip adaylar doktora programı için başvururlar. Doktora öğrencileri 24 kredi saat dersleri tamamlayıp yabancı dil bilgisini tamamladıktan sonra doktora yeterlilik sınavında başarılı olmak zorundadırlar. Bir projeye dayalı doktora tezini hazırlayıp jüri önünde savunmak zorundadırlar.
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Lisansüstü Ders Bankası
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Öğretim üyesinin Adı |
Kredisi |
ECTS |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi |
Tüm Öğretim Üyeleri |
(8+0)0 |
10 |
LÜ-GM-02 |
Yüksek Lisans Semineri |
Tüm Öğretim Üyeleri |
(0+2)0 |
5 |
LÜ-GM-03 |
İleri Gıda Kimyası |
Prof. Dr. Mehmet Demirci |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-04 |
Beslenme İlkeleri |
Prof. Dr. Mehmet Demirci |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-05 |
İnsanların Durumuna Göre Beslenme |
Prof. Dr. Mehmet Demirci |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-06 |
Süt Kimyası |
Prof. Dr. Mehmet Demirci |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-07 |
Lipid Kimyası |
Prof. Dr. Mehmet Demirci Doç.Dr. Murat Taşan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-08 |
Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi |
Prof. Dr. Osman Şimşek |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-09 |
Peynir Teknolojisi |
Prof. Dr. Osman Şimşek |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-10 |
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni |
Prof. Dr. Osman Şimşek |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-11 |
Dondurma Teknolojisi |
Prof. Dr. Osman Şimşek |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-12 |
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler |
Prof. Dr. Osman Şimşek |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-13 |
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler |
Prof. Dr. Şefik Kurultay |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-14 |
Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları |
Prof. Dr. Şefik Kurultay |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-15 |
Fonksiyonel Süt Ürünleri |
Prof. Dr. Şefik Kurultay |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-16 |
Süt Endüstrisinde Kullanılan Starterler |
Prof. Dr. Şefik Kurultay |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-17 |
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonlar |
Prof. Dr. Şefik Kurultay |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-18 |
Tahıl Kimyası |
Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-19 |
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler |
Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-20 |
Ekmek Üretim Teknolojisi |
Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-21 |
Durum Buğdayı ürünleri |
Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-22 |
Fonksiyonel Gıdalar |
Prof. Dr. Muhammet Arıcı |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-23 |
Gıda Toksikolojisi |
Prof. Dr. Muhammet Arıcı |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-25 |
Laktik Asit Bakterileri |
Prof. Dr. Muhammet Arıcı |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-27 |
İleri Gıda Mikrobiyolojisi |
Doç.Dr. Ömer Öksüz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-28 |
Süt Mikrobiyolojisi |
Doç.Dr. Ömer Öksüz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-29 |
Özel Fermente Süt Ürünleri |
Doç.Dr. Ömer Öksüz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-30 |
Gıda Kaynaklı Virüsler |
Doç.Dr. Ömer Öksüz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-31 |
Kırmızı Et Teknolojisi |
Doç.Dr. İsmail Yılmaz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-32 |
Fermente Et Ürünleri |
Doç.Dr. İsmail Yılmaz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-33 |
Et ve Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı |
Doç.Dr. İsmail Yılmaz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-34 |
Et ve Ürünleri Hijyeni |
Doç.Dr. İsmail Yılmaz |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-35 |
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri |
Doç.Dr. Murat Taşan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-36 |
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi |
Doç.Dr. Murat Taşan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-37 |
Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları |
Doç.Dr. Murat Taşan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-38 |
Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları |
Doç.Dr. Murat Taşan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-50 |
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları |
Doç.Dr. Tuncay Gümüş |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-52 |
Malt ve Bira Teknolojisi |
Doç.Dr. Tuncay Gümüş |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-53 |
Duyusal Değerlendirme Teknikleri |
Doç.Dr. Tuncay Gümüş |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-43 |
Bilimsel Çalışma Metotları |
Doç.Dr. Bilal Bilgin |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-44 |
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları |
Doç.Dr. Bilal Bilgin |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-45 |
Gıda İşlemede Yeni Eğilimler |
Doç.Dr. Bilal Bilgin |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-46 |
Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum |
Doç.Dr. Bilal Bilgin |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-39 |
Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi |
Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-40 |
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi |
Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-41 |
Kurutma Teknikleri |
Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-42 |
Reçel, Marmelât ve Jele Üretimi |
Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-48 |
Bitkisel Gıda Fermantasyonları |
Yrd.Doç.Dr. Fatma Coşkun |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-49 |
Hazır Yemek Teknolojisi |
Yrd.Doç.Dr. Fatma Coşkun |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-61 |
Gıda Fermantasyon Prosesleri |
Yrd.Doç.Dr. Fatma Coşkun |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-57 |
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri |
Yrd.Doç.Dr. Ümit Geçgel |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-58 |
Gıda Sanayinde Enzimlerin Kullanımı |
Yrd.Doç.Dr. Ümit Geçgel |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-59 |
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi |
Yrd.Doç.Dr. Ümit Geçgel |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-54 |
Süt Endüstrisi İşletmeciliği |
Yrd.Doç.Dr. Binnur Kaptan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-55 |
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi |
Yrd.Doç.Dr. Binnur Kaptan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-56 |
Aroma Kimyası |
Yrd.Doç.Dr. Binnur Kaptan |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-51 |
Şarap Teknolojisi |
Yrd.Doç.Dr.Şükrü Demirci |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-24 |
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotosinler |
Yrd.Doç.Dr.Şükrü Demirci |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-26 |
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler |
Yrd.Doç.Dr.Şükrü Demirci |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-44 |
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları |
Yrd.Doç.Dr. Serap Velioğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-23 |
Gıda Toksikolojisi
|
Yrd.Doç.Dr. Serap Velioğlu |
(3+0)3 |
5 |
LÜ-GM-60 |
Doktora Semineri |
Tüm Öğretim Üyeleri |
(0+2)0 |
5 |
|
|
|
|
|
Tez Aşaması
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Öğretim üyesinin Adı |
Kredisi |
ECTS |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi |
Tüm Öğretim Üyeleri |
(8+0)0 |
10 |
|
Tez |
Tüm Öğretim Üyeleri |
|
20 |