Yüksek Lisans Programı: (4 yarıyıl, 2 yıl+ yüksek lisans tezi): Öğrenciye yüksek lisans derecesi sağlar. Öğrenci 24 kredi saatlik dersleri, kredisiz 1 adet seminer sunar. Yüksek lisans tezini hazırlar ve jüri önünde savunur. 

Doktora Programı: (8 yarıyıl, 4 yıl+ doktora tezi) Yüksek lisans derecesine sahip adaylar doktora programı için başvururlar. Doktora öğrencileri 24 kredi saat dersleri tamamlayıp yabancı dil bilgisini tamamladıktan sonra doktora yeterlilik sınavında başarılı olmak zorundadırlar. Bir projeye dayalı doktora tezini hazırlayıp jüri önünde savunmak zorundadırlar.

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Lisansüstü Ders Bankası

 

Dersin

Kodu

Dersin Adı

Öğretim üyesinin Adı

Kredisi

ECTS

LÜ-GM-01

Uzmanlık Alan Dersi

Tüm Öğretim Üyeleri

(8+0)0

10

LÜ-GM-02

Yüksek Lisans Semineri

Tüm Öğretim Üyeleri

(0+2)0

5

LÜ-GM-03

İleri Gıda Kimyası

Prof. Dr. Mehmet Demirci

(3+0)3

5

LÜ-GM-04

Beslenme İlkeleri

Prof. Dr. Mehmet Demirci

(3+0)3

5

LÜ-GM-05

İnsanların Durumuna Göre Beslenme

Prof. Dr. Mehmet Demirci

(3+0)3

5

LÜ-GM-06

Süt Kimyası

Prof. Dr. Mehmet Demirci

(3+0)3

5

LÜ-GM-07

Lipid Kimyası

Prof. Dr. Mehmet Demirci

Doç.Dr. Murat Taşan

(3+0)3

5

LÜ-GM-08

Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi

Prof. Dr. Osman Şimşek

(3+0)3

5

LÜ-GM-09

Peynir Teknolojisi

Prof. Dr. Osman Şimşek

(3+0)3

5

LÜ-GM-10

Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni

Prof. Dr. Osman Şimşek

(3+0)3

5

LÜ-GM-11

Dondurma Teknolojisi

Prof. Dr. Osman Şimşek

(3+0)3

5

LÜ-GM-12

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler

Prof. Dr. Osman Şimşek

(3+0)3

5

LÜ-GM-13

Gıda Muhafazasında Modern Teknikler

Prof. Dr. Şefik Kurultay

(3+0)3

5

LÜ-GM-14

Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları

Prof. Dr. Şefik Kurultay

(3+0)3

5

LÜ-GM-15

Fonksiyonel Süt Ürünleri

Prof. Dr. Şefik Kurultay

(3+0)3

5

LÜ-GM-16

Süt Endüstrisinde Kullanılan Starterler

Prof. Dr. Şefik Kurultay

(3+0)3

5

LÜ-GM-17

Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonlar

Prof. Dr. Şefik Kurultay

(3+0)3

5

LÜ-GM-18

Tahıl Kimyası

Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-19

Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler

Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-20

Ekmek Üretim Teknolojisi

Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-21

Durum Buğdayı ürünleri

Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-22

Fonksiyonel Gıdalar

Prof. Dr. Muhammet Arıcı

(3+0)3

5

LÜ-GM-23

Gıda Toksikolojisi

Prof. Dr. Muhammet Arıcı

(3+0)3

5

LÜ-GM-25

Laktik Asit Bakterileri

Prof. Dr. Muhammet Arıcı

(3+0)3

5

LÜ-GM-27

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

Doç.Dr. Ömer Öksüz

(3+0)3

5

LÜ-GM-28

Süt Mikrobiyolojisi

Doç.Dr. Ömer Öksüz

(3+0)3

5

LÜ-GM-29

Özel Fermente Süt Ürünleri

Doç.Dr. Ömer Öksüz

(3+0)3

5

LÜ-GM-30

Gıda Kaynaklı Virüsler

Doç.Dr. Ömer Öksüz

(3+0)3

5

LÜ-GM-31

Kırmızı Et Teknolojisi

Doç.Dr. İsmail Yılmaz

(3+0)3

5

LÜ-GM-32

Fermente Et Ürünleri

Doç.Dr. İsmail Yılmaz

(3+0)3

5

LÜ-GM-33

Et ve Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı

Doç.Dr. İsmail Yılmaz

(3+0)3

5

LÜ-GM-34

Et ve Ürünleri Hijyeni

Doç.Dr. İsmail Yılmaz

(3+0)3

5

LÜ-GM-35

Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri

Doç.Dr. Murat Taşan

(3+0)3

5

LÜ-GM-36

Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi

Doç.Dr. Murat Taşan

(3+0)3

5

LÜ-GM-37

Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları

Doç.Dr. Murat Taşan

(3+0)3

5

LÜ-GM-38

Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları

Doç.Dr. Murat Taşan

(3+0)3

5

LÜ-GM-50

Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları

Doç.Dr. Tuncay Gümüş

(3+0)3

5

LÜ-GM-52

Malt ve Bira Teknolojisi

Doç.Dr. Tuncay Gümüş

(3+0)3

5

LÜ-GM-53

Duyusal Değerlendirme Teknikleri

Doç.Dr. Tuncay Gümüş

(3+0)3

5

LÜ-GM-43

Bilimsel Çalışma Metotları

Doç.Dr. Bilal Bilgin

(3+0)3

5

LÜ-GM-44

Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları

Doç.Dr. Bilal Bilgin

(3+0)3

5

LÜ-GM-45

Gıda İşlemede Yeni Eğilimler

Doç.Dr. Bilal Bilgin

(3+0)3

5

LÜ-GM-46

Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum

Doç.Dr. Bilal Bilgin

(3+0)3

5

LÜ-GM-39

Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi

Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-40

Meyve Suyu Üretim Teknolojisi

Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-41

Kurutma Teknikleri

Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-42

Reçel, Marmelât ve Jele Üretimi

Yrd.Doç.Dr. Figen Dağlıoğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-48

Bitkisel Gıda Fermantasyonları

Yrd.Doç.Dr. Fatma Coşkun

(3+0)3

5

LÜ-GM-49

Hazır Yemek Teknolojisi

Yrd.Doç.Dr. Fatma Coşkun

(3+0)3

5

LÜ-GM-61

Gıda Fermantasyon Prosesleri

Yrd.Doç.Dr. Fatma Coşkun

(3+0)3

5

LÜ-GM-57

Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri

Yrd.Doç.Dr. Ümit Geçgel

(3+0)3

5

LÜ-GM-58

Gıda Sanayinde Enzimlerin Kullanımı

Yrd.Doç.Dr. Ümit Geçgel

(3+0)3

5

LÜ-GM-59

Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi

Yrd.Doç.Dr. Ümit Geçgel

(3+0)3

5

LÜ-GM-54

Süt Endüstrisi İşletmeciliği

Yrd.Doç.Dr. Binnur Kaptan

(3+0)3

5

LÜ-GM-55

Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi

Yrd.Doç.Dr. Binnur Kaptan

(3+0)3

5

LÜ-GM-56

Aroma Kimyası

Yrd.Doç.Dr. Binnur Kaptan

(3+0)3

5

LÜ-GM-51

Şarap Teknolojisi

Yrd.Doç.Dr.Şükrü Demirci

(3+0)3

5

LÜ-GM-24

Mikotoksijenik Küfler ve Mikotosinler

Yrd.Doç.Dr.Şükrü Demirci

(3+0)3

5

LÜ-GM-26

Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler

Yrd.Doç.Dr.Şükrü Demirci

(3+0)3

5

LÜ-GM-44

Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları

Yrd.Doç.Dr. Serap Velioğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-23

Gıda Toksikolojisi

 

Yrd.Doç.Dr. Serap Velioğlu

(3+0)3

5

LÜ-GM-60

Doktora Semineri

Tüm Öğretim Üyeleri

(0+2)0

5

 

 

 

 

 

 

 

Tez Aşaması

 

Dersin

Kodu

Dersin Adı

Öğretim üyesinin Adı

Kredisi

ECTS

LÜ-GM-01

Uzmanlık Alan Dersi

Tüm Öğretim Üyeleri

(8+0)0

10

 

Tez

Tüm Öğretim Üyeleri

 

20