Gıda Mühendisliği

 

 

 

Sevgili Öğrenciler,  

Bölümümüz, Trakya Üniversitesi’ ne bağlı olarak 1982 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamış olup 2006 yılından itibaren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ülkemizin en eski ve en köklü bir bölümü olarak siz değerli öğrencilerimizi bölümümüz adına en içten sevgilerimle selamlıyorum.

2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyar olması beklenmekte olup bu nüfusu beslemek için şimdiki tarımsal üretimin arttırılması, gıda güvencesi ve gıda güvenliğinin sağlanması oldukça önem arz etmektedir. Özellikle günümüzde tarımsal üretim ve gıda arzının sürdürülebilirliği dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer almaktadır. İnsanlığın hayatını devam ettirebilmesi için gereksinim duyduğu gıdanın üretilmesinden tüketilmesine kadar tüm aşamalarda görev alan gıda mühendislerinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bizde bu bilinçle öğrencilerimizi karşılaştığı sorunları tanımlayan, sorunlara karşı çözüm yolları üreten ve bu çözüm yollarında mühendisliğin temel kavramlarını kullanan mühendisler olarak yetiştiriyoruz. Bölümümüzün bölgemizde bulunan çok sayıdaki gıda işletmeleri ile işbirlikleri bulunmakta olup bunların sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Öğrencilerimizin iş hayatına hazırlanmasında ve özellikle sektörün gereksinimlerini karşılayabilecek niteliğe sahip olabilmesi için bölümümüzde uygulamalı eğitim ve öğretim programı yürütülmektedir.  Yine bölümümüz son sınıf öğrencileri İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) kapsamında bir yarıyıl sektörde faaliyet gösteren işletmelerde görev almaktadırlar.  Bu dönemde öğrencilerimiz, bölümümüzle anlaşması bulunan firmalarda 4 ay süresince, bir Gıda Mühendisinin aldığı tüm sorumlulukları üstlenerek çalışmakta ve "iş tecrübesiyle" mezun olma şansına sahip olmaktadırlar.

Bölümümüz konusunda seçkin öğretim üye ve elemanlarından oluşmaktadır. Bölümümüz öğretim üyelerinin gıda mühendisliği alanında çok sayıda bilimsel makaleleri ve projeleri bulunmaktadır. Bölümümüzün laboratuvar ve alt yapı imkanları yeterli olup öğrencilerimizin bu imkanlardan maksimum şekilde faydalanmasını ve bölümümüzde yürütülen projelere öğrencilerimizin de katılımını beklemekteyiz.

Sevgili öğrenciler, ülkemizde öğrenci dostu şehirler sıralamasında üst sıralarda yer alan Tekirdağ’da eğitim öğretim almak, geleceğe donanımlı bir mühendis olarak adım atmak ve mezun olduktan sonrada daima irtibat halinde olabileceğiniz bir bölüm için sizleri aramızda görmek istiyoruz. Bölümümüze hoş geldiniz.

En içten dileklerimle.

 

Prof. Dr. İsmail YILMAZ