Projenin Adı |
Proje Türü |
Proje Yürütücüsü/Araştırmacı |
Başlangıç |
Bitiş |
Coğrafi İşaretli Ezine ve Edirne Beyaz Peynirleri ile Malkara Eski Kaşar Peynirlerinin Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin ve Konjüge Yağ Asitlerinin Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Murat TAŞAN |
2021 |
devam ediyor |
Chia Tohumuna Atmosferik Plazma Uygulamasının Farklı Metodlarla Elde Edilen Musilajın Teknolojik Özelliklerine Olan Etkisinin İncelenmesi |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık |
2021 |
devam ediyor |
Ekmek Mayası Fabrikası Artığı Eleküstü Mayadan İnvertaz Enzimi Üretimi |
TÜBİTAK |
Dr. Ögr. Üyesi Kadir Gürbüz GÜNER(Araştırmacı) |
2020 |
devam ediyor |
İndirgen Şeker İçeriği Yüksek Hammadde Kullanımının Fırıncılık Ürünlerinde Akrilamid Oluşumuna Etkisi |
NKUBAP |
Doç. Dr. Serap DURAKLI VELİOĞLU (Yürütücü) Dr.Ögr.Üyesi Kadir Gürbüz GÜNER (Araştırmacı) |
2020 |
devam ediyor |
Sıcaklık, Kir Tipi ve Yüzey Özelliği Parametrelerinin Sert Yüzey Temizleme İşlemindeki Etkilerinin Belirlenmesi ve Bu Parametrelerin Optimizasyonuyla Bulaşik Makinesinde Enerji Tüketimi İyileştirmesi |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık |
2020 |
devam ediyor |
Bitkisel Bazlı Yumuşak Şekerleme Üretimi ve Fonksiyonel Yumuşak Şekerleme Geliştirilmesi |
NKUBAP |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık |
2020 |
devam ediyor |
Bazı Propolisli Ambalaj Çeşitlerinin Gıdaların Raf Ömrüne Etkisinin İncelenmesi |
NKUBAP |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık |
2020 |
devam ediyor |
Çikolata Pre-Kristalizasyon Kinetiğinin ve Oluşan Polimorf Çeşitlerinin Belirlenmesine Yönelik Reometre Temelli Yeni Metot Geliştirilmesi |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık (Araştırmacı) |
2019 |
devam ediyor |
Üzüm Cibresindeki Fenolik Bileşiklerin Geri Kazanımı ve |
NKUBAP |
Dr. Ögr. Üyesi Kadir Gürbüz GÜNER |
2020 |
2021 |
Jelly Tipi Şekerleme Kalori Düzeyinin Bitkisel Çözünür Lif ve Poliol Kullanımı ile Azaltılması |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık (Araştırmacı) |
2019 |
2020 |
Model Jellerde Tekstürel Özelliklere Bağlı Olarak Şeker Salınımının Belirlenmesi ve Nümerik Olarak Modellenmesi |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık (Araştırmacı) |
2019 |
2020 |
Kosova Yerli Sığır Irkı “busha”nın Süt Kalite Bileşenlerinin Belirlenmesi Ve Morfolojik - Genetik Yapısının Mikrosatellit Dnapolimorfizm Tekniği Ile Incelenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL (Araştırmacı) |
2017 |
2020 |
Şekerli ve Şekersiz Propolisli Sakız Formülasyonu ve Tekstürel, Antioksidan ve Antibakteriyal Özelliklerinin Araştırılması |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık |
2017 |
2019 |
Ruşeymli Fonksiyonel Sakızda Bazı Besin Öğelerinin Salınımı |
NKUBAP |
Doç. Dr. İbrahim Palabıyık |
2017 |
2018 |
Pirinç ve Üzüm Atıklarından Gellan Gam Üretimi ve Gamların Çeşitli Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi |
TAGEM |
Prof. Dr. Tuncay GÜMÜŞ |
2016 |
2019 |
Kabak Çekirdeği Yağındaki Biyoaktif Bileşenlerin İncelenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2015 |
2019 |
Işınlama İşlemi Uygulanmış Sumak Tohum Yağlarının Oksidatif Stabiliteleri, |
NKUBAP |
Prof.Dr. İsmail YILMAZ |
2017 |
2019 |
Tekirdağ da Satışa Sunulan Ihlamur Çiçeği (Tilia Tomentosa Moelch) ve Kuşburnunda (Rose Canina) Aflatoksin Aranması |
NKUBAP |
Dr.Ögr. Üyesi Serap DURAKLI VELİOĞLU |
2017 |
2019 |
Ozonlama İşlemininin Kontamine Çiğ Fındıkların Aflatoksin Detoksifikasyonuna ve Fizikokimyasal Özelliklerine Etkileri |
NKUBAP |
Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ |
2017 |
2019 |
Domates Ve Hıyarlarda Pestisit Kalıntısı Ve Ağır Metal Tespiti, Alınabilecek Önlemler Üzerine |
NKUBAP |
Dr. Ögr. Üyesi Kadir Gürbüz GÜNER(Araştırmacı) |
2017 |
2019 |
Olgunlaşma Periyodu Süresince Bazı Aspir (Carthamus Tinctorius L.) Çeşitlerine Ait Yağların Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Biyoaktif Bileşenlerin İncelenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2017 |
2018 |
Soğuk pres yağlardan pilot ölçekli salata sosu üretimi |
TÜBİTAK |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2015 |
2018 |
Çeşitli Soğuk Pres Yağlarında Bazı Mikro ve Makro Element İçeriklerinin Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof.Dr. Murat Taşan |
2015 |
2018 |
Kinoa Unu ile Zenginleştirilmiş Glutensiz Tekirdağ Köftesi Üretimi |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ (DANIŞMAN) |
2017 |
2018 |
Kaplamalı Tavuk Eti Ürünlerinin (Cordon Bleu, Nugget Ve Schnitzel) Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri |
NKUBAP |
Prof.Dr. İsmail YILMAZ |
2015 |
2017 |
Farklı yağ çeşitlerinin kaplamalık çikolata reolojisine etkisinin incelenmesi ve kaplamalık çikolata kalitesinin geliştirilmesi |
SANTEZ |
Prof.Dr. Murat Taşan (Araştırmacı) |
2015 |
2017 |
Manda Sütü Yağında Konjüge Linoleik Asit Miktarlarının Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof.Dr. Murat Taşan (Araştırmacı) |
2015 |
2017 |
Farklı Xanthomonas Bakterileri Kullanılarak Atık Ekmeklerden Optimum Koşullarda Ksantan Gam Üretimi ve Gamların Çeşitli Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve Optimizasyonu |
TÜBİTAK |
Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ |
2014 |
2017 |
Afyonkarahisar ilinde yaygın kullanılan tıbbi ve aromatik özellikteki bazı bitkilerin, sabit ve uçucu yağlarının kimyasal kompozisyonları ve bu uçucu yağların antimikrobiyal etkileri |
Afyon Kocatepe Üni. BAP |
Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ (Araştırmacı) |
2015 |
2017 |
Zeytinyağı Kimyasal Kompozisyonu Üzerine Farklı Tıbbi ve Aromatik Özellikteki Bitkilerin Etkisi ve Antimikrobiyal Özellikleri |
Afyon Kocatepe Üni. BAP |
Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ (Araştırmacı) |
2016 |
2017 |
Manda Sütü Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof.Dr. Ömer Öksüz |
2015 |
2017 |
Soğuk pres tekniği ile elde edilen farklı üzüm çeşitlerine ait çekirdek yağlarının fizikokimyasal özellikleri ve oksidatif stabilitelerinin belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2015 |
2016 |
Üzüm Cibresinin Bazı Kalite Değerleri Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkisi |
TAGEM |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL (Araştırmacı) |
2012 |
2016 |
Süne Zararı Görmüş Buğday ve Farklı Yağlar Kullanarak Blakeslea trispora ile Karoten Üretimi |
NKUBAP |
Dr. Ögr. Üyesi Serap DURAKLI VELİOĞLU |
2013 |
2016 |
Kefir ile Zenginleştirilmiş Tarhana Üretimi |
NKUBAP |
Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ |
2016 |
2016 |
Farklı çeltik çeşitlerine ait pirinç kepeği yağlarının bazı fiziko kimyasal özellikleri ile oksidatif stabilitelerinin belirlenmesi |
NKUBAP |
Doç. Dr. Ümit GEÇGEL |
2013 |
2015 |
Işınlama İşlemi Uygulanmış Farklı Üzüm Çeşitlerine Ait Çekirdek Yağlarının Fizikokimyasal ve Antimikrobiyal Özelliklerinde Meydana Gelen Değişikliklerin Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL (Araştırmacı) |
2013 |
2015 |
Trakya Bölgesinde Üretilen Şeker Pancarında Ağır Metal İçerikleri |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL (Araştırmacı) |
2013 |
2015 |
Farklı Çeltik Çeşitlerine Ait Pirinç Kepeği Yağlarının Bazı Fiziko-kimyasal Özellikleri ile Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2013 |
2015 |
Işınlama İşlemi Uygulanmış Farklı Üzüm Çeşitlerine Ait Çekirdek Yağlarının Fizikokimyasal ve Antimikrobiyal Özelliklerinde Meydana Gelen Değişikliklerin Belirlenmesi |
NKUBAP |
Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Şükrü DEMİRCİ |
2013 |
2015 |
Çölyak hastalarına yönelik şerbei taı üretim olanakları |
NKUBAP |
Yrd. Doç. Dr. Tuncay GÜMÜŞ |
2009 |
2015 |
Farklı Kavurma Sıcaklıklarının Bazı Kuruyemişlerde Akrilamid Oluşumuna Etkisi |
NKUBAP |
Prof.Dr. Ömer Öksüz |
2014 |
2015 |
Çeşitli Tıbbi Bitkilerin Meyve Kurutmada Antifungal Koruyucu Olarak Kullanım Olanakları |
NKUBAP |
Pro. Dr. Orhan Dağlıoğlu |
2008 |
2015 |
Minimal İşlem Görmüş Sebze Salatalarında Mikrobiyal Yükün Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2013 |
2014 |
Fonksiyonel yenilebilir filmlerin geliştirilmesi ve margarine uygulanması |
NKUBAP |
Doç. Dr. Ömer ÖKSÜZ |
2012 |
2014 |
Işınlama İşlemi Uygulanmış Ayçiçeği ve Kolza (Kanola) Tohumlarının Yağ Kalitesi Özelliklerinin Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2010 |
2013 |
Tekirdağ ili sahillerinde avlanan su ürünlerinde ağır metal içeriklerinin belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ |
2011 |
2013 |
Üzüm Cibresinin Bazı Kalite Değerleri Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkisi |
TAGEM/GY |
Dr. Levent Taşeri |
2012 |
2012 |
Sıvı besiyerinde Monascus purpureus’un kırmızı pigment ve sitrinin üretimine ortam koşullarının ve besiyeri bileşiminin etkisi, pigment üretiminin yapay sinir ağları kullanılarak optimizasyonu |
NKUBAP |
Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK |
2009 |
2012 |
Transglutaminaz ilave edilerek üretilen piliç burgerlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma |
NKUBAP |
Yrd.Doç.Dr. İsmail YILMAZ |
2009 |
2012 |
Tomas peynirinin bazı özelliklerinin belirlenmesi, izole edilen laktik asit bakterilerinin |
NKUBAP |
Yrd. Doç. Dr. Fatma ÇOŞKUN |
2010 |
2012 |
Işınlanma işlemi uygulanmış ayçiçeği ve kolza (kanola) tohumlarının yağ kalitesi özelliklerinin belirlenmesi |
NKUBAP |
Yrd. Doç. Dr.Ümit GEÇGEL |
2010 |
2012 |
Hardaliyeden laktik asit bakterilerinin izolasyonu tanımlanması, teknolojik ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi |
TÜBİTAK |
Prof.Dr. Muhammet ARICI |
2010 |
2011 |
Geleneksel küflü peynirlerden izole edilen küflerin morfolojik ve moleküler karaterizasyonu, bu izoarda küflü peynir üretimi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Muhammet ARICI |
2010 |
2011 |
Ülkemizde Piyasada Satışa Sunulan Çeşitli Çikolata Ürünlerinde Trans Yağ Asitlerinin Belirlenmesi |
NKUBAP |
Prof. Dr. Ümit GEÇGEL |
2010 |
2010 |
Transglutaminaz Ilave Edilerek Üretilen Piliç Burgerlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma |
NKUBAP |
Prof.Dr. İsmail YILMAZ |
2008 |
2010 |
Farklı Muhafaza Yöntemlerinin Asma Yapraklarının Kimyasal, |
TAGEM/GY |
Mehmet GÜLCÜ |
2009 |
2010 |
Farklı oranlarda manda-inek sütü karışımı kullanımının mozeralla tipi peynirinin fiziko-kimyasal özellikleri ve aroma profiline etkileri |
NKUBAP |
Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ |
2008 |
2010 |
Görüntü işleme teknolojisi ve yapay sinir ağlarının gıda ürünlerinde bazı kalite özelliklerinin belirlenmesinde kullanılması |
NKUBAP |
Prof.Dr. Şefik KURULTAY |
2009 |
2010 |
Farklı formülasyonlarda üretilen bebek mamalarının bileşimi, bazı mikrobiyolojik özellikleri ve |
NKUBAP |
Prof. Dr. Muhammet ARICI |
2009 |
2010 |
Ülkemizde piyasada satışa sunulan çeşii çikolata ürünlerinde trans yağ asierinin belirlenmesi |
NKUBAP |
Yrd. Doç. Dr.Ümit GEÇGEL |
2010 |
2010 |
Çeşii tıbbi bitkilerin meyve kurutmada antifungal koruyucu olarak kullanım olanakları |
NKUBAP |
Prof.Dr. Orhan DAĞLIOĞLU |
2008 |
2010 |
Xanthomonas campestris kullanılarak pirinç kepeğinden ksantan gam üretimi |
TÜBİTAK |
Prof.Dr. Muhammet ARICI |
2007 |
2009 |
Farklı hammaddelerden Monascus purpureus kullanılarak doğal gıda renklendirici üretim olanakları |
TÜBİTK-TOVAG-1070210 |
Yrd.Doç.Dr. Tuncay GÜMÜŞ |
2007 |
2009 |
Gezici Bilim Merkezi |
TÜBİTAK |
Arş. Gör. H.Murat Velioğlu |
2007 |
2009 |
Bazı Üzüm Çeşierinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi |
TAGEM/GY |
Mehmet GÜLCÜ |
2006 |
2009 |
Sofralık fermente zeytinlerde mikotoksin varlığı ve zeytinlerde bazı mikotoksijenik küflerin farklı sıcaklıklarda mikotosin üretimi üzerine araştırmalar |
TÜBAP-623 |
Doç. Dr. Muhammet ARICI |
2004 |
2007 |
Xanthomonas campestris kullanılarak peynir altı suyundan xanthan gam üretimi |
DPT |
Doç.Dr. Muhammet ARICI |
2003 |
2006 |
Sığır karkaslarının mikrobiyolojik swab yöntemiyle belirlenmesi |
TÜBAP-509 |
Yrd.Doç.Dr. İsmail YILMAZ |
2003 |
2006 |
Xanthomonas campetris kullanılarak peyniraltı suyundan ksantan gam üretimi |
TÜBAP-535 |
Doç. Dr. Muhammet ARICI |
2003 |
2006 |
Trakya Bölgesinde üretilen inek süerinde aflatoksin M (AFM) varlığı |
TÜBAP-618 |
Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ |
2004 |
2006 |
Sütteki tetrasiklin, streptomisin ve sulfamezathin kalıntılarının ısıl işlem etkisiyle ve depolama sürecinde değişimi |
TÜBAP-657 |
Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK |
2005 |
2006 |
Değişik ekim ve hasat dönemlerinin aspir (Carthamus tintorius L.) yağının |
TÜBAP-479 |
Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ |
2002 |
2005 |
Rafine bitkisel sıvı yağlarda trans yağ asierinin belirlenmesi üzerine bir araştırma |
TÜBAP-484 |
Yrd.Doç.Dr. Murat TAŞAN |
2002 |
2005 |
Tekirdağ peynir helvası (Höşmerim) yapımında eritme tuzu kullanım olanaklarının araştırılması |
TÜBAP-485 |
Doç.Dr. Şefik KURULTAY |
2002 |
2005 |
Tanelenerek dondurulmuş ve konserve edilmiş taı mısırların kalite ve raf ömrü üzerine |
TÜBAP-214 |
Yrd.Doç.Dr. Figen DAĞLIOĞLU |
1998 |
2004 |
Farklı bakteri kültürlerinin beyaz peynir yapımına uygunluğunun ve |
TÜBAP-366 |
Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK |
2001 |
2004 |
Ham ayçiçeği yağı kalitesine ekstraksiyon metodlarının ve depolama sürecinin etkilerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma |
TÜBAP-465 |
Yrd.Doç.Dr. Murat TAŞAN |
2002 |
2004 |
Mısır ve mısır ürünlerinde fumonisin varlığı, bebek fekesinden izole edilmiş lactobacillusların fumonisin B1’i parçalaması |
TÜBAP-467 |
Doç. Dr. Muhammet ARICI |
2002 |
2004 |
Arpa malt birada okratoksin-A(OTA) varlığı ve OTA’nın bira üretimi sırasında maya tarafından parçalanması üzerine araştırma |
TÜBAP-458 |
Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ |
2001 |
2003 |
Kahvaltılık margarin üretiminde hidrojenasyon işlemiyle yağların bileşiminde meydana gelen değişmeler |
TÜBAP-101 |
Yrd.Doç.Dr. Mehmet ALPASLAN |
1995 |
2002 |
Değişik aminoasier ve sodyum format ilavesiyle hazırlanan yoğurarın bazı fiziko-kimyasal, |
TÜBAP-254 |
Doç.Dr. Şefik KURULTAY |
1999 |
2002 |
Beyaz peynir üretiminde nitrat kullanımının peynirin mikrobiyolojik özelliklerine etkisi ve |
TÜBAP-278 |
Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK |
1999 |
2002 |
Probiyotik laktik asit bakterilerinin süt ürünlerinde kültür olarak kullanıma hazır imkânları üzerine bir araştırma |
TÜBAP-280 |
Yrd.Doç.Dr. Bilal BİLGİN |
1999 |
2002 |
Tarhana fermantasyonu ve çeşii kurutma metodlarının bazı patojen bakteriler üzerine etkisi |
TÜBAP-328 |
Doç.Dr. Orhan DAĞLIOĞLU |
2000 |
2002 |
Meyve ve meyve sularında patulin varlığı üzerine araştırmalar |
TÜBAP-348 |
Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ |
2000 |
2002 |
Probiyotik bakterilerin çilekli dondurmanın kalitesi üzerine etkileri |
TÜBAP-363 |
Yrd.Doç.Dr. Ömer ÖKSÜZ |
2000 |
2002 |
Esherichia coli 0157:H7’in Tekirdağ köftesi üretim depolama ve pişirme aşamalarındaki durumu |
TÜBAP-366 |
Yrd.Doç.Dr. İsmail YILMAZ |
2000 |
2002 |
Bazı ekmeklik buğday çeşierinin gluten proteini fraksiyonlarının kapiler elektoforez (CE) ile belirlenmesi ve protein fraksiyonları ile kalite kriterleri arasındaki ilişkilerin saptanması üzerine bir araştırma |
TÜBAP-418 |
Doç.Dr. Orhan DAĞLIOĞLU |
2001 |
2002 |
Hardaliye üretimi ve mikroflorası üzerine araştırmalar |
TÜBAP-218 |
Doç.Dr. Muhammet ARICI |
1999 |
2001 |
Dondurularak muhafaza edilmiş bazı sebze çeşierinin kalitesi üzerine önişleme ve |
TÜBAP-171 |
Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ |
1997 |
2000 |
Çiğ süt ve çiğ sütten yapılan beyaz peynirlerde Esherichia coli 0157:H7 aranması |
TÜBAP-209 |
Yrd.Doç.Dr. Ömer ÖKSÜZ |
1998 |
2000 |
Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren un değirmenlerinde kullanılan buğday ve |
TÜBAP-144 |
Doç.Dr. Orhan DAĞLIOĞLU |
1996 |
1999 |
Taze ve belli sürelerde soğukta muhafaza edilen sütten yapılan kaşar peynirlerinde olgunlaşma periyodu boyunca meydana gelen mikrobiyolojik, biyolojik, fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal değerlerin belirlenmesi ve bu sütten yapılan kaşar peynir potasyum sorbat ile muhafaza edilmesi |
TÜBAP-113 |
Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK |
1996 |
1998 |
Koyun sütünün mikrobiyolojik kalitesinin peynir kalitesine etkisi üzerinde bir araştırma. |
TÜBAP-92 |
Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ |
1995 |
1997 |