Lisans Programı: (8 yarıyıl, toplam 4 yıllık): Öğrenciye Lisans derecesi ve Gıda Mühendisi diploması sağlar. 

2017-2018 Katalogu İçin Tıklayınız

2016-2017 Katalogu İçin Tıklayınız

2015-2016 Katalogu İçin Tıklayınız

2014-2015 Katalogu İçin Tıklayınız

2013-2014 Katalogu İçin Tıklayınız

Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu

1. Sınıf

2017 - 2018 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYO001 Biyoloji 1 2 4
FZK105 Fizik I 3 0 5
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
KMY002 Kimya 2 2 5
MAT105 Matematik I 3 0 5
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
2. Sınıf

2017 - 2018 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 213 Gıda Kimyası I 2 2 5
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
LMİ103 Mesleki İngilizce I 2 0 2
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Toplam AKTS: 30
3. Sınıf

2017 - 2018 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 315 Gıda Güvenliği 3 0 4
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 317 Tasarım 2 0 3
GM 319 Temel İşlemler I 3 0 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ () 6
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 320 Fizikokimya 2 0 3
GM 438 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
GM 316 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
Toplam AKTS: 30
4. Sınıf

2017 - 2018 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 451 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 4
GM 445 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
GM 447 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 4
GM 441 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I 2 2 4
GM 453 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 434 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 442 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 4
Toplam AKTS: 30