Misyonumuz

Birincil üretimden tüketicinin sofrasına kadar geçen tüm kademelerde öncelikle güvenli, sağlıklı ve yüksek kalitede gıdaların ve ekonomik sistemlerin tasarlanması, üretimi ve sürekliliğinin sağlanması için uygun bilgi ve becerilerle donatılmış gıda mühendisleri yetiştirmek; yenilikçi yaklaşımla temel ve uygulamalı bilimsel araştırmalar yapmak ve birikimini gıda sanayi ve toplumun faydasına sunmaktır. Ayrıca problem belirleme ve çözme yeteneğinde, bölgesel, ulusal ve uluslararası konularda rekabet edebilecek bilgi ve etiğe sahip, yenilikçi, mesleğini ve yurdunu seven gıda mühendisleri yetiştiren nitelikte eğitim vermektedir.

Vizyonumuz

Ulusal ve uluslararası platformlarda da hiçbir konuda kaliteden ödün vermeyen, yüksek nitelikli-ilkeli öğretim üyesi kadrosuna ve çağdaş altyapı ve donanımlara sahip olarak, bu imkânlar ile üstün nitelikli ve her ortamda rekabete açık iddialı öğrenciler yetiştirmek ve mezunlarını en çok tercih edilenler grubunda en üst sıraya yerleştirmek en önemli vizyonumuzdur. Ulusal ve uluslararası ilişkiler çerçevesinde projeler yürütmek, her türlü bilimsel toplantılara katılmak ve düzenlemek, üreticilere ve gıda sanayi kuruluşlarına yol göstermek, toplumun değişen gereksinimlerini algılayan ve kaliteli hizmet veren bir bölüm olmaktır.