2024-02-02

Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi''nden Bölümümüze Ziyaret

Bulgaristan Gıda Teknolojisi Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Petya Nestorova, Doç. Dr. Tseveta Luizova-Horeva, Dr. Öğr. Üyesi Hafize Fidan ve Nikolay Zhelyazkov 27 Ocak- 2 Şubat tarihlerinde Erasmus + Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında bölümümüzü ziyaret etmiştir. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz ile yapılan görüşmede Bölüm hakkında bilgi verildikten sonra, kendilerine üniversitemiz adına verilen hediye takdim edilmiştir. Bölümümüz Erasmus Programı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Suzan Uzun tarafından Bölümümüz laboratuvarları tanıtılmıştır. Eğitim kapsamında, başta Gıda Biyoteknolojisi, Soğuk Plazma ve Reometre olmak üzere çeşitli cihazların eğitimi verilmiş ve laboratuvarımızda gerçekleştirilen farklı uygulamalar gösterilmiştir. Bölümümüzde Yabancı Dil eğitiminin önemi ve geliştirilmesi konusunda bilgi alış-verişinde bulunulmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Hafize Fidan gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında, üniversitemizde ve Bölümümüzde yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirmiş, iki üniversite arası iş birliklerinin ilerletilmesi gerektiğini belirtmiştir.