2024-06-28

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İMEP Final Sunumları yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği olarak, mezun aşamasına gelmelerine ramak kalmış öğrencilerimizin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırma amacıyla başlattığımız İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) uygulamasına 2023-2024 eğitim öğretim döneminde katılan öğrencilerimiz ile 28 Haziran 2024 Cuma günü İMEP Final Sunumları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ümit Geçgel, İMEP danışmanları ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri katıldı. Ülkemizde gıda sektöründe önde gelen firmalarında mesleki eğitim yapma imkanı bulan öğrencilerimiz toplantıda tek tek sunum yaparak, İMEP’te yaşadıkları tecrübe ve yapmış oldukları tespitleri aktardı. Bu yıl İMEP programına katılan 13 öğrencimizin tamamının hazır bulunduğu toplantıda ayrıca 16 haftalık İMEP süreçleri boyunca aldıkları sorumlulukları, dahil oldukları projeleri ve gittikleri işletmenin kendilerine olan katkılarını da payalaştılar.  Öğrencilerimiz, genel olarak, İMEP’in kendilerine çok farklı bir bakış açısı getirdiğini, derslerde alınan bilginin de ötesinde gıda mühendisliği vizyonunun ne demek olduğunu, ne gibi sorumlulukları olduğunu kavradıklarını ve iş hayatı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduklarını dile getirdiler. Toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.