2024-03-29

İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) Programı 6. kez başlatıldı

Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak uygulamalı eğitimde yeni bir model olan İşletmede Mesleki Eğitim Programı Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümümüz tarafından 6. kez 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde başlatıldı.

İMEP, Gıda Mühendisliği Bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır.

İMEP kapsamında ülkemiz gıda sektörünün önde gelen gıda firmaları ile anlaşma sağlanarak protokoller imzalanmış olup 13 Gıda Mühendisi adayımız program çerçevesinde eğitimlerine başlamışlardır.

İMEP uygulamamıza ilgi gösteren ve kontenjan sağlayarak destek olan, gıda sanayimizin saygın kuruluşlarına öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.