2014-06-18

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Saraybosna



Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak; ilkini 2010 yılında Tekirdağ'da ve ikincisini 2013 yılında Makedonya'da düzenlediğimiz seri sempozyumlarımızın 3.sünü; The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus'ın (3. Uluslararası "Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar" Sempozyumu) adıyla 1-4 Ekim 2015 tarihinde Saraybosna'da gerçekleştirmek üzere çalışmaların başladığının haberini vermekten büyük gurur duyuyoruz.

Üniversitemiz Rektörü’nden Saray Bosna Devlet Üniversitesi’ne Ziyaret
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Saray Bosna Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharem Avdispahic’ye makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Saray Bosna Devlet Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nermina Spaho ve aynı üniversitenin Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammed Byrku bulundu.
Görüşmelerde Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından geleneksel olarak düzenlenen önümüzdeki yıl 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında “Adriyatik'ten Kafkaslara Uluslararası Geleneksel Gıdalar” sempozyumunun Saray Bosna’da yapılacağı fikir birliğine varıldı. İlki Tekirdağ’da düzenlenen Adriyatik'ten Kafkaslara Uluslararası Geleneksel Gıdalar Sempozyumunun ikincisi Makedonya’da yapılmış ve Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Kosova, Slovenya, İtalya, Kazakistan gibi ülkelerin Üniversite ve Araştırma Kuruluşları ile Ülkemizdeki Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinin tamamından, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden, Veteriner Fakültelerinden, Meslek Yüksek Okullarının Gıda Teknolojisi Programlarından akademisyenler ve uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Araştırma Enstitülerinden uzmanlar ile Özel Sektörden yönetici ve teknik eleman düzeyinde olmak üzere 600'e yakın katılımcıyı buluşturmuştu.