Gıda Mühendisliği
2024-02-26

TÜBİTAK 1002 Projesi Kabul Edildi



 

Bölümümüz öğretim elemanı Araş.Gör.Dr.Deniz Damla ALTAN KAMER’in yürütücülüğünde, Prof.Dr.Tuncay GÜMÜŞ ve Kırklareli Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Gülce Bedis KAYNARCA’dan oluşan proje ekibinin önerdiği ‘’Tarım Atığını Değerli Ambalaj Materyaline Dönüştürme: Üzüm Posası Temelli Doğal Gellan Gam ile Geliştirilen Sürdürülebilir Biyofilm ve Kaplama Teknolojileri’’ başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.
Proje sonucunda yenilebilir antimikrobiyel filmler kullanarak gıdaların raf ömrünün uzatılması ve pH hassasiyetine dayalı akıllı ambalaj teknolojileri ile et ve süt ürünlerinin bozulma süreçlerinin izlenmesi sağlanacaktır. 
 
Değerli Öğretim Üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü