Gıda Mühendisliği
2013-11-21

19. Gıda Gecesi



Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Gıda Gecesi“  sinin bu yıl 19.’su 20 Kasım 2013 tarihinde büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir.  19.Gıda Gecesi; Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şefik Kurultay, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taşan, Gıda Mühendisleri Odası Tekirdağ İl Temsilcisi ve Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada,  Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

 

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Demirci açılış konuşmasında, her yıl bölüm hocalarımızla öğrencilerimizi buluşturan bu güzel organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, öğrencilerimize bu birlik ve beraberliği tüm eğitim hayatları boyunca sevgi ve saygı çerçevesinde devam ettirmeleri temennisinde bulunmuştur. Birçok bölüm arasında bu özelliğiyle örnek gösterilen bölümümüzde kazandıkları bu kültürü okul sonrası yaşamlarında da benimsemelerini tavsiye etmiştir. Süt ile ilgili konunun uzmanı olmayan doktor, diyetisyen gibi kişilerin  televizyon programlarında ve katıldıkları panellerde yapıkları tüketicileri yanıltan söylemlerini doğru bulmadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Demirci, bu konuda geleceğin gıda mühendisleri olarak öğrencilerimize tüketicileri bilinçlendirmeyi görev edinmeleri gerektiğini vurgulamıştır. Ardından kürsüye gelerek sözü devralan rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek, köklü bir bölüm olduğumuzu vurgulayarak, yeni kurulmuş bir üniversite olmamıza rağmen üniversitemizin tamamlanmış ve devam eden projeler ile alt yapısı güçlü, öğrenci odaklı bir eğitim ve öğretim kurumu olduğuna dikkat çekmiştir. Rektörümüz, öğrencilere üniversitemizin laboratuvar donanımları, sosyal imkanları, kültürel ve sosyal aktivitelerden mümkün olduğunca yararlanması hususunda tavsiyelerde bulunmuştur.

 

Ardından “Gıda Gecesi” organizasyonunu gerçekleştiren 3.sınıf öğrencilerimizin bölümümüze yeni başlayan arkadaşları için hazırladığı üniversitemizi ve bölümümüzü anlatan kısa bir tanıtım filmi izlenmiştir.

                                         

Sonrasında ise Rektörümüz Prof.Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Şefik Kurultay, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci tarafından Gıda Gecesi için özel olarak hazırlanan pasta kesilmiştir. Gecenin anısına 3.sınıf öğrencileri danışmanı Araş.Gör. Sıla Barut Gök tarafından rektörümüze ve bölüm başkanımıza çiçekleri takdim edilmiştir. 3.sınıf öğrencileri de organizasyondaki katkılarından dolayı danışman hocaları Araş. Gör. Sıla Barut Gök’e çiçeğini takdim etmişlerdir.

 

“19.Gıda Gecesi”ne ev sahipliği yapan Bahçe Restorant canlı müzik eşliğinde öğrencilere eğlenceli ve unutulmaz  bir gece yaşatmıştır.

 

Bu güzel geceye katıldıkları için Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek’e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şefik Kurultay’a, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci’ye, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taşan’a, Gıda Mühendisleri Odası Tekirdağ İl Temsilcisi ve Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada’ya,  Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, elemanları ve öğrencilerine teşekkür ederiz.