2013-12-12

Eksun Gıda Tarım San ve Tic. A.Ş. ve Efes Pilsen Lüleburgaz Fabrikalarına Teknik Gezi

11 Aralık 2013 tarihinde, Bölümümüz 4. Sınıf öğrencilerinin aldığı Tahıl İşleme Teknolojisi ve Fermentasyon Teknolojisi dersleri kapsamında, sektörlerinde ülkemizin önde gelen kuruluşlarından olan Eksun Gıda Tarım San ve Tic. A.Ş. ve Efes Pilsen Lüleburgaz Fabrikalarına teknik gezi düzenlenmiştir. 65 öğrencimize bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Çoşkun, Araş. Gör. Kadir Gürbüz Güner ve Araş. Gör. Gülnaz Çelikyurt eşlik etmiştir.Eksun Fabrikasında öğrencilerimize buğdaydan un elde edilmesine kadar geçen süreçte kullanılan üretim teknolojileri ve kullanılan alet ekipmanlar hakkında bilgi vermiştir, aynı zamanda fabrikanın laboratuvar bölümünde unda kalite kriterlerini belirlemede kullanılan analiz yöntemleri hakkında ayrıntılı olarak bilgi verilmiştir. Efes Pilsen Lüleburgaz Fabrikasında ise bira yapım prosesi, kullanılan alet ve ekipmanlar hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.