Gıda Mühendisliği
2023-12-27

Tahıl İşleme Teknolojisi Dersi kapsamında 4. sınıf öğrencilerimiz ile teknik gezi.



 

27 Aralık 2023 Çarşamba günü, Tahıl İşleme Teknolojisi Dersi kapsamında Sinangil (Eksun) Un ve Lesaffre Ekmek Mayası fabrikasına teknik gezi düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Kadir Gürbüz Güner ve Araş. Gör. Dr. Deniz Damla Altan Kamer'in önderliğinde yapılan gezide öncelikle Muratlı'da bulunan eksun fabrikası ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında ilk olarak Eksun fabrikası bizlere kahvaltı ikram etti. Ardından fabrikadaki un üretim alanları tüm aşamalarıyla birlikte öğrencilere anlatıldı ve gezdirildi. Üretim alanlarının gezilmesinin ardından laboratuara geçilerek buğday kabulünden un çuvala girene kadar tüm aşamalarda kalite süreçlerinin nasıl denetlendiği öğrencilerimize gösterilerildi. Gezimizin devamında öğleden sonra Lesaffre ekmek mayası fabrikasına ziyaret gerçekleştirildi. Lesaffre'da ilk olarak İdari binadaki toplantıs salonunda Lesaffre ve maya üretimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirilerek kurumu daha yakından tanımamız sağlandı. Akabinde hem laboratuvar hem de üretim alanları gezdirilerek  ekmek mayasının üretimi ile ilgili tüm biyoteknolojik süreçler hakkında önemli bilgiler sunuldu. 

Gezimizin gerçekleşmesinde katkısı olan, bizlere değerli vakitlerini ayıran Eksun ve Lesaffre firmalarının tüm çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız.