Gıda Mühendisliği
2023-12-11

TÜBİTAK 1002 projesi kabul edildi!



 

        Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Öksüz’ün danışmanlığında, Dr. Göksel Tırpancı Sivri ve doktora öğrencisi Araş. Gör. Göknur Ağca Küçükaydın’dan oluşan proje ekibinin önerdiği ‘Propiyonik Asit Bakterileri ile B12 Vitamini Üretimi ve Mihaliç Peynirinde B12 Vitamin Düzeyinin Artırılması’ başılklı proje, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

       Proje sonucunda geleneksel bir ürünümüz olan Mihaliç Peynirinin fonksiyonelliği arttırılarak sağlığa daha faydalı olması sağlanacaktır.

 

Değerli Öğretim Üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Ziraat Fakültesi 

Gıda Mühendisliği Bölümü