Gıda Mühendisliği
2025-01-24

İMEP Uygulamasına Katılacak Öğrencilerimiz için İMEP Hazırlık Eğitimi Yapıldı



 

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde İMEP uygulamamız kapsamında işletmelerde bulunacak olan öğrencilerimize yönelik "İMEP Öncesi Hazırlık Eğitimi" bölümümüz Danışma Kurulu Üyesi ve Tuygan Danışmanlık Şirketi sahibi Harun Tuygan tarafından gerçekleştirildi.
 
Bölüm İMEP Komisyonumuzun koordinatörlüğünde düzenlenen eğitimde, Harun Tuygan, gıda mühendisliği mesleğinde önemli tecrübelere sahip bir uzman olarak, öğrencilerimize üretim sistemleri, profesyonel hayatta karşılaşılabilecek durumlar ve endüstriyel verimlilik kavramları gibi kritik konularda bilgi ve deneyimlerini aktardı. Öğrencilerimizin iş hayatına hazırlık sürecine çok önemli katkılar sağlayacak bu eğitim, büyük bir ilgi ile tamamlandı. 
 
Üç ana kısımdan oluşan eğitimin ilk bölümde, Endüstriyel Performans temel kavramları, OEE  hesaplamaları ve planlı duruş çalışmaları ele alındı. İkinci bölümde Proses Yeterlilik kavramı ve bu konuda hazırlanmış Excel tabloları üzerinden gerçekleştirilen atölye çalışmaları yer aldı. Son bölümde ise İMEP'te başarılı sonuçlar alınmasına katkı sağlayacak davranışlar üzerinde duruldu. Bu bölümde özellikle analitik düşünce, "Mühendislik" ile ilişkilendirilerek ayrıntılı bir şekilde tartışıldı.
 
Harun Tuygan, meslek hayatı boyunca birçok tanınmış şirkette yönetici konumunda çalışmış ve sektörün dinamiklerine dair engin bilgi birikimi edinmiştir. Bu zengin deneyimlerini tamamen gönüllü olarak öğrencilerimizle paylaşan Harun Bey’e, değerli katkılarından dolayı bölümümüz olarak şükranlarımızı ifade etmek isteriz.
 
 
Tekirda Namık Kemal Üniversitesi
Gıda Mühendisliği Bölümü